Tarinoita Sims 3- pelillä toteutettuna

sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Lumivalko ja Ruusunpuna

Esinäytös


Olipa kerran 1800- luvun alussa eräs saksalainen kylä. Kylän nimi oli Weiß Dorf. Se tarkoitti valkoista kylää. Nimi oli todennäköisesti tullut siitä, että kyseinen kylä perustettiin silloin kun oli talvi.
Weiß Dorfin asukkaat olivat suhteellisen varakkaita ottaen huomioon aikansa ihmisten työajat, tavarat sekä monet muut asiat. Tosin kaikki eivät olleet yhtä rikkaita tai menestyviä elämässään. Näin oli esimerkiksi yhdessä maalaismökissä, jossa oli lisäksi ullakko. Talon oli rakentanut eräs puuseppä. Hän eli vaimonsa ja kahden tyttärensä kanssa siinä.
Eräänä päivänä kuitenkin sattui kamala onnettomuus. Isä ja äiti kuolivat molemmat, kun he olivat matkalla kylälle ja hevosrattaat kaatuivat. Näiden tyttäret, Lumivalko ja Ruusunpuna, olivat kotona sillä hetkellä.
Vuosia kului, ja kylän pormestari käski jonkun käymään tyttöjen luona heidän kotonaan. Onneksi tytöt olivat sen ikäisiä jo, että he pystyivät lopulta elämään yksin mökissään.
Nyt tarina Lumivalkosta ja Ruusunpunasta voi alkaa...Tältä näytti Lumivalkon ja Ruusunpunan kotimökki. Se oli suhteellisen suuri, tosin se ei ollut mikään kartano. Talon edessä oli keskikokoinen puuvaja.
 Tässä ovat Lumivalko ja Ruusunpuna. Lumivalko (näkyy myös yllä olevassa kuvassa) oli musikaalinen, luontoa rakastava ja ystävällinen tyttö. Ruusunpuna piti violetista ja punaisesta väristä sekä hän rakasti myös erivärisiä ruusuja.


Eräänä iltana Lumivalko luki iltasatua siskolleen. Tytöillä oli tapana lukea joka ilta toisilleen iltasatuja, sillä heillä ei ollut enää vanhempia tai muita sukulaisia, jotka olisivat tehneet niin heille.
"Olipa kerran poika. Pojan nimi oli Jaakko. Hän oli kiinnostunut erilaisista ja erikoisistakin otuksista. Eräänä päivänä hän löysi siemenen maasta. Jaakko päätti istuttaa siemenen niin pian kuin suinkin pystyisi. Seuraavana päivänä hän istutti siemenen, ja meni nukkumaan. Yöllä tapahtui jotain omituista: siemenestä kasvoi valtava pavunvarsi!"Iltasadun aikana ulkona alkoi sataa lunta. Talon katto peittyi lumesta, samoin sitä ympäröivä maa.


Iltasadun päättyessä Ruusunpuna meni katsomaan ikkunasta ulos. Hän huomasi heti, että ulkona satoi lunta. Lisäksi hän huomasi jotain muutakin: suden. Susi oli tullut käymään heidän pihallaan.


Juuri kun Lumivalko oli menossa sänkyyn, Ruusunpuna huusi hänelle:
"Lumivalko! Tule katsomaan!"


"Näin pihalla jotain erityistä!" Ruusunpuna selitti Lumivalkolle.
"Ai lumisadetta?" Lumivalko naurahti.
"Sitäkin, mutta jotain vielä erikoisempaa", Ruusunpuna sanoi.
"No mennään nopeasti katsomaan, vaikka kello onkin jo paljon", Lumivalko huokaisi.Sitten he pukivat nopeasti ulkovaatteet ylleen, ja lähtivät ovea kohti.


"Onko tuo... susi?" Lumivalko kysyi yllättyneenä. "Eivätkö ne ole muka vaarallisia?"
"Tämä susi vaikuttaa olevan kyllä kiltti", Ruusunpuna sanoi kurottaen varovasti sutta kohti.


Hän antoi suden nuuhkaista kättään. Susi oli rauhallinen ja tosiaan vaikutti kiltiltä.


Eikä kulunut aikaakaan, kun Ruusunpuna jo silitti suden päätä. Ihme oli tapahtunut; villieläin hyvissä väleissä ihmisen kanssa.


"Eikö olekin uskomatonta, kuinka tuo herra Susi uskalsi tulla meidän ihmisten lähelle?" Ruusunpuna kysyi naurahtaen.


"Todellakin", Lumivalko sanoi. "En ole kohdannut tällaista tilannetta koskaan aiemmin".


Herra Susi juoksenteli pihan poikki. Se vaikutti vilkkaalta ja iloiselta.


Koska oli melko kylmä, riippui talon ja puuvajan katoin ränneissä jääpuikkoja. Ne olivat kauniin kiiltäviä, lähes timantin näköisiä.


Lumivalko ja Ruusunpuna jäivät ulos hieman pidemmäksi aikaa kuin he olivat sopineet. Mutta he viihtyivät ulkona. Tytöt tekivät lumiukkoja ja -enkeleitä.


Lumivalko pomputti Herra Sutta. Hänestä oli todella hauskaa leikkiä tämän koiramaisen otuksen kanssa.


Lopulta susi juoksi tiehensä. Se lähti ties minne vaeltamaan, eikä tytöt tienneet vielä, näkisivätkö he tätä enää.


Lumivalko ja Ruusunpuna menivät heti sen jälkeen nukkumaan. He nukkuivatkin sikeästi, sillä raikas ulkoilma tuotti tuloksia.


Yöllä lunta satoi edelleen tuutin täydeltä. Koko kotitontti oli täysin lumessa. Ruusupensaatkin olivat peittyneet lumesta, vaikka ne eivät kuolleetkaan moisesta.


Aamulla Ruusunpuna tunsi, että talossa oli kylmä, joten hän päätti laittaa kamiinaan tulta.


Vaikka kamiina olikin melko pieni ja halpamainen, oli se silti aika hyvä lämmittäjä. 


Ruusunpuna tökki tulivalkeaa rautakepillä, jotta se lämmittäisi paremmin.


Iltapäivällä Lumivalko ja Ruusunpuna menivät jälleen ulos, ja arvatkaa kuka tuli käymään? No tietenkin Herra Susi. Ruusunpuna leikki heti suden kanssa ja kutitti sen pehmeää vatsaa.


Lumivalko tuli katsomaan, kuinka Ruusunpuna hykerteli naurusta kutittaen Herra Suden pehmeää vatsaa.


"Olet sinä erityinen susi", Lumivalko totesi silittäessään Herra Suden päätä.


Talvi meni melko nopeasti ohi, vaikka se kestikin kolme kuukautta (ainakin tyttöjen mielestä). Herra Susi tuli käymään joka päivä joko iltapäivällä tai yöllä. Oli vain muutama kerta, jolloin Susi ei saapunut tyttöjen kotipihalle, mutta tytöt eivät tienneet vielä miksi.Lopulta kevät tuli rankkasateen muodossa, ja Ruusunpuna päätti sateesta huolimatta mennä ulos kitkemään rikkaruohoja ruusuista.


Välillä satoi vettä, ja sitten satoi rakeita. Ruusunpunaa ei se kuitenkaan haitannut, vaan hän halusi vain parasta ruusuille.


4 kommenttia:

 1. Oii, olipas ihana tarina.
  Enpä osannut arvata, että susi paljastuisi prinssiksi!
  Loppu oli myös ihana, molemmat tytöt saivat prinssinsä. <3

  VastaaPoista
 2. Pisara: Kiitos mukavasta kommentistasi!
  Keksin itse, että alkuperäisessä versiossa oleva karhu olisi tässä minun Sims-versiossani susi. :D
  Kiva että pidit. :)
  Seuraavaa tarinaa saatte odottaa ehkä joulukuun puolella. Se on se Shinan tarina. :D

  VastaaPoista
 3. Ihana versiosi. Sait niin hienosti ja herkästi tyttöjen lähimmäisen- ja elänrakkauden kuvattua. Taustatarinakin oli hieno,kuten kylälle keksitty nimikin.Onko se oikeasti Saksaa?
  Tyttöjen maalaistalo on hieno ja sopii aikaan. Muutenkin lavastukset ovat onnistuneita. Peikon härveli näyttää todellakin joltain oudolta kojeelta. kestää hetken huomata mikä se oikein on. Versiosi on hieno. Mukavaa lukea vanha lempisatu tässä asussa. :)

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommentistasi, Meri Tuuli! :D
  Eikä muuten se kylä ole oikeasti Saksassa, keksin nimen vain omasta päästäni... ainakin luultavasti.
  :D

  VastaaPoista